Johannes Enders

Shlomo Gerlach Juli 27, 2016 J 50 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Stefan Johannes Enders er en tysk saxofonist.

Biografi

I firserne, Enders begyndte at spille i orkester af konservatoriet i sin hjemby. Sammen med sine venner Markus og Micha Acher grundlagde han sit første band.

Færdig med gymnasiet, han deltog i Conservatory Monaco Bayern og derefter University of Music og Dramatisk Kunst i Graz. I 1990 blev han anbefalet af Reggie Workman Free Academy of Arts på New School i New York, hvor de fulgte erfaringerne fra Lee Konitz, Branford Marsalis, Donald Byrd, Kenny Werner, Jimmy Cobb og Jim Hall og mødte Dave Liebman og Jerry Bergonzi.

Gik i 1992 han til Sydafrika, hvor han indspillede Reflections i Sydafrika med Hilton Schilder Trio. Så vendte han tilbage til Tyskland, hvor han fortsætter med at spille med Acher brødre, Andreas Gerth og Caspar Brandner og Ulrich Wangenheim, med hvem han dannede Tied & amp; Kildede Trio. I 1993 grundlagde han Scalesenders sammen med Martin Scales, Patrick Scales, Stefan Schmid og Falk Willis. I samme år, han kom i finalen "Thelonius Monk Competition".

I 1996 grundlagde han sammen med Rebekka Bakken, Wolfgang Haffner og Joo Kraus sin egen kvartet, Enders Room: uddannelse, projekt elektrojazz, viste sig at være rig på indhold og succesfuld tradition for Bugge Wesseltoft eller The Cinematic Orchestra.

Siden 2008 er han professor i saxofon ved University of Musik og Teater i Leipzig.

Diskografi

Individuel og samarbejder

  • 1989 - Schönberg Improvations
  • 1992 - Reflections of South Africa
  • 1998 - Trio Impossible
  • 2004 - Soprano
  • 2007 - Dome
  • 2010 - Divertimento für Tenorsaxofon Ensemble und kleines
  • 2010 - Live in New York
  • 2011 - Billy Rubin

Blandt Scalesenders

  • 1993 - Dette og mere

Med Enders Room

  • 1996 - hjemmebane
  • 1998 - Bright Nights
  • 2000 - Stille Fire
  • 2002 - Monolith
  • 2004 - Menneske Radio
  • 2006 - Hotel Alba
  • 2008 - Menneskelig Radio

Med Tied & amp; Tickled Trio

  • 1998 - Tied + Tickled Trio
  • 2002 - observationssystemer
  Like 0   Dislike 0
Forrige artikel Ludvig den Fromme
Næste artikel Bergues
Kommentarer (0)
Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha